Α Ν Ε Κ Τ Ι Μ Η Τ Ο ! ! !





Αντί προλόγου :
Μηνιαίο Επίδομα Ανεργίας (Ανέργου με δύο παιδιά) :    432,00 € (καθαρά!!!!)
Μηνιαία Εκκαθάριση Βουλευτικής Αμοιβής              : 6.444,55 € (καθαρά επίσης!!!!)
Σύκριση μεταξύ των δύο εσόδων                               :  Α Ν Ε Κ Τ Ι Μ Η Τ Η ! ! ! !

Ο "αξιότιμος" κος Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, μας τόνισε ότι παρά το γεγονός των περικοπών των επιδομάτων-βοηθημάτων προς τις κοινωνικές ομάδες άμεσης ανάγκης (πολύτεκνοι, ανάπηροι, άνεργοι, συνταξιούχοι κλπ), αυτός και οι συνεργάτες του, παραμένουν "σταθεροί" στην αρχική υπόσχεσή τους προς το λαό, για επανόρθωση των αδικιών προς τις αδύναμες αυτές κοινωνικές ομάδες !!!!!
Απλά, η υπόσχεση αυτή, θα ......... τηρηθεί σε βάάάάάθος τετραετίας!!!!!! ΟΚ!
Ο "αξιότιμος" κος Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πάλι, κατά την διάρκεια της δικής του ομιλίας, "κούνησε το δάχτυλο" στο κο Πρωθυπουργό και τις λοιπές συγκυβερνώσες δυνάμεις, τονίζοντας τους πως θα πρέπει να ακούν την "διαφορετική" γνώμη, ότι αυτοί είναι που συντηρούν τη δραχμοφοβία και τον παλαιοκομματισμό και πως η αυγή της νέας Ελλάδας έρχεται, με τον ίδιο και το κόμμα του παρόντα το επερχόμενο κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει απο τις επόμενες εκλογές!!!!! ΟΚ! Ο καθείς μπορεί να αλλάζει γνώμη και να ονειρεύεται!
Και ο αξιότιμος κος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, κατά την διάρκεια της δικής του ομιλίας, έφερε την καθημερινότητα και την εδραιωμένη πλέον κοινωνική αδικία και τον διαχωρισμό των Ελλήνων σε δικούς μας και μη, ΜΕΣΑ στην Βουλή των Ελλήνων, παρουσιάζοντας μπροστά σε Πανελλαδικής Εμβέλειας Τηλεοπτικό Δίκτυο, αλλά και στους παρόντες συναδέλφους του, σε αντιπαράθεση μεταξύ τους δύο μηνιαίες εκκαθαρίσεις : Μια Βουλευτική και μια Αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού!

Και μέσα σ' όλα αυτά, είχαμε και αντιδράσεις από τους "αδικημένους" και σφόδρα "θιγμένους" από την αποκάλυψη της μισθοδοσίας τους, Βο(υ)λευτές, πρωτοστατούντος του "αξιότιμου" κου Αδώνιδος Γεωργιάδη, ο οποίος εξεμάνη με τα όσα άκουσε και μαλήστα απ' ότι φάνηκε από την τροπή της αντιπαράθεσης με τον Εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, "φόρτωσε" και "τσαμπουκαλεύτικε"!!!!!
Μέχρι εκεί βέβαια, γιατί αμέσως αντελήφθει ποιός ήταν ο συνομιλητής του και ...... "χαλάρωσε" λίγο βρε αδερφέ!!!!
Α Ν Ε Κ Τ Ι Μ Η Τ Ο ! ! !
Ναι αδερφέ, ανεκτίμητο! Μόνο έτι μπορεί να χαρακτηρισθεί το θέατρο που παίζουν 300 "άνθρωποι", σε βάρος ενός ολόκληρου έθνους!
Ο καθένας ας εκτιμήσει κατά το δοκούν τα παραπάνω! Εγώ παραθέτω μόνο σχετικό άρθρο γνωστού blog, με επισύναψη σχετικού video, αλλά και αντίγραφο Εκκαθάρισης Βουλευτικής Αμοιβής, προς επιβεβαίωση όλων όσων ειπώθηκαν σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων!
Θα ήθελα να ρωτήσω, χωρίς να περιμένω απάντηση : Τελικά ΠΟΙΟΣ είναι διφορετικός; Τι είναι αυτό που τον κάνει να διαφέρει; Πως χρησιμοποιεί αυτή του την διαφορετικότητα; Τι αντίκτυπο έχει αυτή η διαφορετικότητα στον υπόλοιπο λαό;

Η δύναμη (;) του τύπου και του ελεύθερου (;!!!) λόγου και η λανθασμένη, κατευθυνόμενη εφαρμογή τους στις μάζες!

Μα τέτοια επιμονή βρε αδερφάκι μου! Τόσο μεγάλη πρεμούρα από όλους για την "δήθεν" άνοδο του "νεοφασισμού" στην Ελλάδα, τα "αυγά του φιδιού" και άλλα πολλά τέτοια εκπληκτικά, μα από όλους!
Ολόκληρες εκπομπές και "σοβαροί" δημοσιογράφοι, δηλώσεις πανταχόθεν από πολιτικά και άλλα δημόσια πρόσωπα σε κάθε δεδομένη ευκαιρία, στημένες πάνω στη "δράση" της Χρυσής Αυγής και των λεγομένων, των βουλευτών και των παρατρεχάμενών της!
Και είναι δύσκολο λοιπόν ή πρέπει να είναι επιστήμονας κανείς για να καταλάβει γιατί το ποσοστό της διπλασιάστηκε από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση, σύμφωνα με τελευταίες δημοσκοπήσεις!
Δηλαδή κανείς τείνει να πιστέψει ότι σχεδόν όλες οι πηγές εξουσίας στην χώρα μας, τουλάχιστον στα σίγουρα η πολιτική εξουσία αλλά και η εξουσία του τύπου, είναι μαζικά ηλίθιοι ή οδηγούν τον κόσμο εκεί για συγκεκριμένους σκοπούς, δηλαδή να ξεσκατίσει" κάποιος άλλος για αυτούς τα "σκατά" που οι ίδιοι έσπειραν, τραβώντας από πάνω τους τις ευθύνες!
Και εξηγώ :
Οι κατ' εξοχήν αυθεντείες στην πολιτική διαφήμιση και στο διεμβολισμό των μαζών Αμερικανοί, χρόνια τώρα έλεγαν πως "... δεν υπάρχει αυτό που λέμε κακή δημοσιότητα ..." (There's no such thing as bad publicity), ή ότι "... κάθε διαφήμιση - ακόμη και η δυσφήμηση - είναι καλή διαφήμιση ..."! Έτσι λοιπόν, γίνεται εύκολα κατανοητό τοις πάση, από που προέρχεται η εκπληκτική άνοδος δημοτικότητας της Χρυσής Αυγής, ιδιαίτερα σε ένα περιβάλλον πολιτικής και πάνω απ' όλα οικονομικής αστάθεια και αβεβαιότητας, σαν και αυτό που ισχύει στην Ελλάδα και ιδιαίτερα από τις μάζες χαμηλότερου εισοδηματικού και εν γένει βιοτικού επιπέδου, που κακά τα ψέματα, τελευταία στην χώρα μας αυξάνεται επικίνδυνα!
Όταν λοιπόν ΌΛΟΙ μα ΌΛΟΙ αυτοί, που τόσο καιρό τάιζαν με ψέματα και τρομολαγνεία τον κοσμάκη, δηλαδή οι πολιτικοί και οι "βολεμένοι" λειτουργοί και δημοσιογράφοι, θα έπρεπε να το είχαν προβλέψει ότι σε κάποια φάση, αργά ή γρήγορα, το πραγματικό πρόσωπο του τρόμου, θα έκανε την εμφάνισή του και μάλιστα θα στοχοποιούσε πρώτους αυτούς και τα "σκατά" τα οποία έσπειραν στη χώρα και τον λαό της! Εξάλλου, αυτοί το συντηρούσαν τόσο καιρό, οι ίδιοι ήταν το "επίσημο" παρακράτος, ντυμένο και καμουφλαρισμένο πίσω από γραβάτες κοστούμια και politicaly right τρόπο ομιλίας και επικοινωνίας.
Ξαφνικά λοιπόν, ανακάλυψαν όλοι αυτοί τον "φόβο των άκρων"! Πόσο αστείοι είναι όλοι τους αλήθεια! Έφτασαν στο σημείο, δράσεις σαν και αυτές, να είναι πλέον αυτοδιαφημιζόμενες και να τυγχάνουν γενικής αποδοχής, μόνο και μόνο λόγω διαφορετικότητας! Μόνο και μόνο επειδή ενώ όλοι αυτοί πάντα κρύβονταν πίσω από το ψέμα, την ασυδοσία, την κοινωνική ανισότητα και την παντελή έλλειψη δικαιοσύνης, οι "άλλοι", οι "ακραίοι" όπως τους ονομάζουν, κάνουν τα λόγια τους πράξεις!
Και όλοι αυτοί οι ακριβοσπουδαγμένοι δήθεν "αγωνιστές" της δημοκρατίας, εργατοπατέρες, τεμπελχανάδες και κηφήνες απαίδευτοι και αγράμματοι πολιτικοί, δεν έμαθαν τίποτα από την ιστορία, που διδάσκεται στα σχολιαρούδια του γυμνασίου : οι επαναστάσεις κατά ενός κατεστημένου, ανεξαρτήτου χρώματος και πλευράς, ξεκινούν από την αδικία και χρειάζεται μόνο μια μικρή σπίθα για να γίνει η πυρκαγιά ανεξέλεγκτη!
Συνεχίστε Ηλίθιοι, να διαφημίζεται την Χρυσή Αυγή, να κάνετε λαϊκό ήρωα τον Τσίπρα και τον Συ.Ριζ.Α., να προσπαθείτε να κάνετε ευρέως αποδεκτούς τους δοσίλογους και τους προσκυνημένους!
Τίποτα δεν σας δίδαξε το ηχηρό χαστούκι που τόσο εύγλωττα έδωσε ο λαός στα λεγόμενα κόμματα εξουσίας κατά τις τελευταίες εκλογές! Συνεχίστε να διαχωρίζεται τους Έλληνες σε καλούς και κακούς, σε "φασίστες και "προοδευτικούς", συνεχίστε να μην βλέπετε την ανακύκλωση της ιστορίας μας που συντελείται μπροστά στα μάτια όλων όσων δεν εθελοτυφλούν.
Συνεχίστε να διχάζετε τον λαό!
Μπορεί όλοι μας να πληρώνουμε βαρύ το τίμημα των τεράστιων, τραγικών και προδοτικών λαθών σας, όμως η ώρα πλησιάζει, αργά ή γρήγορα, θα έρθει η μέρα που όλοι σας θα πληρώσετε για τις πράξεις σας!
Και η μέρα αυτή, που ο ήλιος της Ελλάδας θα γίνει ξανά λαμπερός και ο τόπος θα ξεβρωμίσει από μειάσματα και αποστήματα σαν και εσάς, είναι πολύ κοντά!

Κακούργα ... ξενιτιά και άλλες ιστορίες αφανισμού ενός λαού!

Η μετανάστευση των Ελλήνων προς άλλες χώρες, σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής και ενός μέλλοντος που στον τόπο τους σίγουρα δεν υπήρχε, στιγμάτισε τη ταραγμένη και βασανισμένη χώρα μας σχεδόν ολόκληρο τον 20ο αιώνα, κυρίως δε σε δύο περιόδους σχετικά πρόσφατες σε εμάς τους νεότερους και ξεγύμνωσε τον τόπο από ανειδίκευτο κυρίως εκείνες τις εποχές, εργατικό δυναμικό, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην προσπάθεια οικονομικής ανάπτυξης του έθνους μας.
Ακόμη πιο πρόσφατα δε, υπάρχουν σημεία ολοφάνερα, ενός τρίτου κύματος μετανάστευσης συμπατριωτών μας, τη φορά αυτή νεότερων σε ηλικία και επιστημονικά καταρτισμένων ανθρώπων, πράγμα που θα αποτελέσει κατά τη ταπεινή μου γνώμη και το τελειωτικό χτύπημα στην ήδη διαλυμένη ελληνική κοινωνία, καθώς θα απογυμνώσει τη χώρα από αυτό που πάντα παρήγαγε αφειδώς : Μεγάλα μυαλά και επιστήμονες!
Δεν νομίζω βέβαια ότι κανείς μπορεί με ελαφρά καρδιά να κατηγορήσει όλους αυτούς τους ανθρώπους που ψάχνουν για τους ίδιους και τις οικογένειές του μια ζωή με καλύτερες οικονομικές συνθήκες, όμως συνάμα, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί, ότι είμαστε ένα κράτος ευνομούμενο ή ότι ανήκουμε σ' αυτό που μας αρέσει να ονομάζουμε "αναπτυγμένος δυτικός κόσμος" τη στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά.
Π.χ., ενώ και οι πέτρες γνωρίζουν το δημογραφικό πρόβλημα της γερασμένης χώρας μας, εμείς σαν "φρόνιμο" κράτος που είμαστε και υπό την "δαμόκλειο σπάθη" της "τρόικας" των δυναστών - συγγνώμη δανειστών μας, αποφασίζουμε πως πρέπει να επιβαρύνουμε φορολογικά και μη, πιότερο τα ζευγάρια εκείνα που κόντρα στα σημεία των καιρών, αποφασίζουν να μεγαλώσουν πολυμελής οικογένειες και τουτέστιν να φέρουν στη ζωή και να αναθρέψουν νέους Έλληνες, στο όνειρο ενός λαού που δεν θα σβήσει ΠΟΤΈ!
Τις ημέρες που διανύουμε, προτάθηκε, ή τουλάχιστον έτσι φάνηκε, ασχέτως αν αργότερα διαψεύστηκε πανταχόθεν, ενός άλλου είδους οικονομικής μετανάστευσης, παρόμοιας με αυτής της δεκαετίας του '70 όταν ερήμωσαν τα χωριά και οι αγροί με κατεύθυνση τα μεγάλα αστικά κέντρα, μια νέα λοιπόν τέτοιου τύπου εσωτερική οικονομική μετανάστευση που ονομάστηκε "εκκένωση νήσων με μικρό πληθυσμό"!
Με μια όμως σημαντική διαφορά! Την λέξη "εκκένωση"!
Πρόκειται λοιπόν για έναν εκτοπισμό πληθυσμού, για έναν αναγκαστικό ξεριζωμό, για την τελική εξαφάνιση του μοναδικού εμποδίου πριν την τελική απαλλοτρίωση-εκποίηση-ξεπούλημα της Ελληνικής γης, με ότι μπορεί αυτό να συνεπάγεται, ασχέτως αν αυτό διαψεύστηκε επαναλαμβάνω, διότι αν κάτι τέτοιο αποτυπώθηκε σήμερα ως άρρωστη έστω ιδέα, φοβάμαι ποιες θα είναι οι επόμενες ιδέες αλλά και η εκτέλεσή τους!
Και για να επιστρέψω στο "ευνομούμενο" (!!!!) Ελληνικό κράτος, θα θέσω ένα ρητορικό ερώτημα :
Ποια η διαφορά τελικά της Ελλάδας σαν κράτος από την Ρουμανία και στην Τσεχοσλοβακία της εποχής του σιδηρούν παραπετάσματος;
Ποια η διαφορά των Ελλήνων (!!!) κυβερνητών του σήμερα από τον Τσαουσέσκου και τον Τίτο;
Γιατί διαφέρουν τα σβησμένα από τους τοπικούς εθνικούς χάρτες χωριών των ανωτέρω κρατών, από την εκκένωση των Ελληνικών (από την αρχαιότητα) νησιών;
Και τελικά αναρωτιέμαι: Πόσο πουλημένοι και προσκυνημένοι είναι όλοι αυτοί που τους πληρώνουμε για να μας κυβερνούν;

Αντικειμενικά, υποκειμενικά και άλλες ιστορίες καθημερινότητας! (ή αλλιώς : Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς !)



"Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν"
Χίλων ο Λακεδαιμόνιος


Κακό το να επαναλαμβάνεις τα ίδια πράγματα!
Κακό το να λες πολλά πράγματα για το ίδιο θέμα!
Όμως αυτό που με απασχολεί από μικρό παιδί, ελπίζω πως κάποια στιγμή θα το διαλευκάνω ...
Το μεγάλο ερώτημα είναι : "Ποιος είναι αυτός που ορίζει τι είναι δημοκρατικό, τι φασιστικό, τι είναι προοδευτικό και οπισθοδρομικό και εν τέλει, ο ορισμός αυτός είναι αντικειμενικός ή παντελώς υποκειμενικός" ;
Εγώ π.χ. θεωρούσα τον εαυτό μου πάντοτε δημοκράτη και θερμό υποστηρικτή της δημοκρατίας εν γένει. Ξέρω τι έχω μέσα στο μυαλό μου και τι πιστεύω σαν άνθρωπος και ενεργός πολίτης για το πως πρέπει να είναι η Δημοκρατία στη χώρα μου και η αντιμετώπιση του κράτους απέναντι στου ομοεθνείς μου.
Όταν ακούω για πράξεις και δηλώσεις των διαφόρων εθνοπατέρων, είναι αλήθεια πως κάποιες από αυτές τις υιοθετώ και άλλες τις βάζω στο σκουπιδοτενεκέ της μνήμης μου - οποίος παρεμπιπτόντως τελευταία έχει "φισκάρει" - σαν να μην έγιναν ποτέ.
Εκείνο όμως που με βασανίζει χρόνια τώρα, είναι το πως τολμούν κάποιοι να διαχωρίζουν τους Έλληνες τόσο βάναυσα και με τόση ελαφρότητα καρδιάς, σε προοδευτικούς και μη, σε δημοκρατικούς και μη και όλο αυτό με έχει πραγματικά φρικάρει ! Τελικά είμαι ή δεν είμαι δημοκρατικός, είμαι ή δεν είμαι προοδευτικός ;
Δηλαδή γιατί έχει ο κος Τσίπρας το δικαίωμα να θεωρεί εαυτόν ανώτερο βουλευτών άλλων κομμάτων, αλλά και να μην ανέχεται κριτική για το ιδεολογικό σφάλμα στο οποίο κατρακυλάει επανειλημμένα !
Και όχι μόνο αυτός, αλλά τόσοι και τόσοι! Δηλαδή πόσο διαφορετικά ιδεολογικά, είναι αυτή τη στιγμή η Ν.Δ. και το Πα.Σο.Κ. ή η Δημ.Αρ. ή ακόμη και ο Συ.Ριζ.Α. ;
Γιατί και πώς διαφέρουν οι πρακτικές καταρράκωσης του Εθνικού στοιχείου που μας ενώνει όλους από την πλευρά των τύποις αριστερών κομμάτων, με τις πρακτικές "τραμπουκισμού" όπως τον χαρακτηρίζουν της Χρυσής Αυγής;
Δηλαδή το υβρεολόγιο του κου Τσίπρα κατά πάντων, είναι πιο πολιτισμένο από το "αλήτες, κλέφτες, απατεώνες" των βουλευτών της Χρυσής Αυγής προς αυτούς που οδήγησαν την πατρίδα μας στην οικονομική σφαγή ; Η "φυγή - κόλαφος" προς το Ελληνικό Έθνος του "τέως" Πρωθυπουργού "σ' άλλη γη σ' άλλα μέρη" είναι δημοκρατικότερη από την "μανούρα" που δημιουργεί στα έδρανα της βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε. κάθε φορά που παίρνει το βήμα ; Το ευχαριστήριο μήνυμα προς τις Η.Π.Α. ενός άλλου "τέως" Πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων για την ωμή τους παρέμβαση στα Εθνικά μας θέματα είναι προοδευτικό; Ο "συνωστισμός" των υπό κατά δίωξη και απειλή σφαγής Ελλήνων στο λιμάνι της Σμύρνης είναι επίσης προοδευτικός και δημοκρατικός ; Η ζωή υπό καθεστώς συνεχούς απειλής εντός των ορίων του "ευνομούμενου" κράτους μας διαφόρων κατηγοριών συμπολιτών μας είναι προοδευτικός ; Η ανυπαρξία Δικαιοσύνης σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητάς μας είναι Δημοκρατική ή φασιστική ;
Και επειδή εγώ κάθομαι και γράφω αυτές τις γραμμές, είμαι φασίστας και οπισθοδρομικός;;;;;

Υπάρχω γιατί .... Πιστεύω !


Τι είναι αυτό που ορίζει την δικαιοσύνη ως ηθική αρχή; Τι είναι αυτό κάνει κάποιον να αυτοδιορισθεί κριτής κάποιου άλλου; Ποια είναι η κόκκινη γραμμή που ορίζει μέχρι που μπορεί κανείς να χλευάζει τις αρχές και τα πιστεύω κάποιου άλλου;
Ο "ντόρος" που δημιουργήθηκε γύρω από την σελίδα που κατά άλλους χλεύαζε και κατά άλλους σατίριζε, έναν "απόντα" μοναχό που όσο και αν το ψάξεις και όσο κακοπροαίρετα και αν το δεις, δεν έβλαψε ποτέ κανέναν στη ζωή του, παρά βασάνισε και θυσίασε την ψυχή και το σώμα του για την πίστη του και την αγάπη του για τον συνάνθρωπό του, πήρε μια διάσταση που σε τίποτα δεν τιμά κανέναν από τους εμπλεκόμενους, είτε αυτοί είναι φυσικά πρόσωπα, είτε υπηρεσίες, είτε δημόσια πρόσωπα.
Σαφώς τραβηγμένα όλα αυτά και σίγουρα τίποτα από αυτά δεν θα ζητούσε ΠΟΤΈ ο ίδιος ο Γέροντας, ο οποίος άλλωστε πάντα είχε τον δικό του τρόπο να αντιμετωπίζει τους "σκεπτικιστές" ή ακόμη και τους υβριστές του.
Με αφορμή όμως την συνέντευξη του "διαχειριστή" της συγκεκριμένης σελίδας στο blog του πάντα "έγκυρου" δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, μου φάνηκε εξαιρετικά δελεαστικό να γράψω μια-δυο σκέψεις .... από αυτές που δεν φώναξα, αλλά που σίγουρα θα έπρεπε.
Θα περιγράψω με δυο μόνο λόγια, την εντύπωση που σχημάτισα για τον "υπεύθυνο" αυτού του ντόρου, βάση αυτών που παρέθεσε στην συνέντευξη αυτή :
Νέος άνθρωπος, εικοσιεπτά κατ΄πως μάθαμε και από τα ρεπορτάζ, όπως όλοι οι άλλοι νέοι της ηλικίας του σε εμφάνιση, πολύ νεότερος όμως σε μυαλό. Μου έγινε προφανές από αυτά που έλεγε, πως είναι του σκεπτικού "Κράζω τα πάντα, χλευάζω ότι δεν γουστάρω, δεν δίνω λογαριασμό σε κανέναν και σ΄όποιον αρέσει"! Παντελής έλλειψη συνέχειας των λεγόμενων του ειδικά στις αναφορές του κατά των αρχών και της συμπεριφοράς των προς αυτόν, τρικυμία εν κρανίω δηλαδή και ώ! τι προβλέψιμο ... άθεος και καρτεσιανός λόγω ..... ελευθερίας πνεύματος! Και στην κορυφή όλων αυτών, η αλαζονεία! "Ελπίζω να καταφέρω να το καταργήσω .... !" Βρέ καλώς τον επανατάτη!
Εκρηκτικό μείγμα κατά την γνώμη μου και με την προθήκη ενός "έξυπνου φιτιλιού" (βλ. Βαξεβάνης), έτοιμο να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερη έκρηξη!
Καλό και δόκιμο είναι να φτάνουμε στην πηγή της είδησης και της αλήθειας, όπως καλό και δόκιμο είναι να ακούγονται δημόσια όλες οι "πλευρές" μιας αλήθειας!
Είναι όμως ηθικό και δεοντολογικό αυτή - η αλήθεια - να αποσπάται και να εκμαιεύεται καθοδηγούμενη;
Είναι καλό και δόκιμο, στον βωμό της ψευτοαμεροληψίας, να ρίχνω τροφή στα πάθη ενός λαού που βασανίζεται από σοβαρότερα προβλήματα και βρίσκει αποκούμπι στα πιστεύω του;
Και τι νομίζουμε δηλαδή, ότι κατ' αυτόν τον τρόπο δημιουργήσαμε έναν ήρωα που μας έλειπε;
ΔΕΝ ΝΟΜΊΖΩ!
Οι συνεντεύξεις του τύπου "μια στο καρφί και μια στο πέταλο", δηλαδή απ' τη μια παραδοχή της αρχής ότι η πίστη του καθενός είναι ιερή και απ' την άλλη το κατηγορώ σ΄αυτούς που πιστεύουν στην αγιοσύνη του γέροντα ως αιρετικούς, δυστυχώς με πάει πολλά χρόνια πίσω, τότε που απολυταρχικά πολιτεύματα έστηναν συνεντεύξεις για να κοιμίσουν τις μάζες! Δεν είναι της μόδας ρε αδερφέ στο κάτω-κάτω!
Και στο φινάλε, εσένα ποιός σε όρισε στην Ιερά Οικουμενική Σύνοδο ή σ΄έβαλε - σαν άλλο ξυπνητήρι, να μας θυμίζεις ότι δεν έγινε ακόμη Άγιος και άρα δεν τρέχει τίποτα;
Το σημαίνον της υπόθεσης είναι ότι η παιδεία στη χώρα μας νοσεί εδώ και χρόνια και αποτέλεσμα της νόσου, είναι φαινόμενα σαν αυτού του νεαρού παιδιού αλλά και του κατά τα άλλα "συμπαθέστατου" δημοσιογράφου, στους οποίους σίγουρα κανείς δεν δίδαξε ποτέ την λέξη "Σεβασμός".
Σεβασμός όχι στην θρησκεία, στον Γέροντα ή την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία, αλλά στις αρχές του διπλανού, στην ελπίδα, στην αγάπη την ανιδιοτελή και πάνω απ' όλα στο δικαίωμα του καθενός να πιστεύει σε ότι θέλει και όπως θέλει - στα πλαίσια της νομιμότητας πάντα, χωρίς να χρειάζεται να δικαιολογείται σε ψευτοκουλτουριάρηδες και παιδάκια που δεν τα έπαιζαν οι φίλοι τους εκτός και αν .... "η μπάλα ήταν δική τους"!

"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες" Βολταίρος


"Όταν αποφασήσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε: «Που πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα;», αλλά , ως μία βροχή, έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και οι κληρικοί, και οι προεστοί, και οι καπεταναίοι, και οι πεπαιδευμένοι, και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση."
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης


Και έγινε η "Δεύτερη Ελληνική Επανάσταση"!!!! 
Ως άλλος Κολοκοτρώνης, ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ε. κος Σπύρος Καπράλος,

σήκωσε την παντιέρα της επανάστασης και πήρε με το γιαταγάνι του το κεφάλι του τούρκου, του ξένου, του κατακτητή, αυτού για τον οποίο "...ως μια βροχή, έπεσε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας ..." και του φρεσκοδιεθνισμού να προσθέσω, αποκεφάλισε την πρωταθλήτρια της Εθνικής Ολυμπιακής Ομάδας, Βούλας Παπαχρήστου! 
Και τώρα το κοινό αίσθημα των υπερήφανων Ελλήνων αποκαταστάθηκε ! ΝΑΙ ρε, γουστάρουμε όλους αυτούς που ποτέ δεν ανήκαν εδώ αλλά ¨ΟΧΙ, δεν γουστάρουμε οι Έλληνες αθλητές να το πιστεύουν αυτό ! Και ΝΑΙ  ρε, προστατέψαμε το Ολυμπιακό ιδεώδες που μετά το την αναβίωσή τους έπαψε να είναι το "δικό" μας ιδεώδες!
Έκτος αν τα ελληνικά μου δεν τόσο καλά και δεν καταλαβαίνω τις λέξεις, οι αρχαίοι έκαναν "Εκεχειρία" δηλαδή πάυση εχθροπραξιών, που σίγουρα δεν σημαίνει ότι γίνονταν όλοι "ένα" και κολλητοί και φίλοι!
Έκτος αν δεν γνωρίζω καλά το σύνταγμα, η ελευθερία λόγου συνεχίζει να είναι ένα από τα ύψιστα αγαθά της δημοκρατίας!
Εκτός και αν είμαι ο μόνος ηλίθιος που συνεχίζει να πιστεύει ότι οι Έλληνες συνεχίζουν να είναι Έλληνες!
Σε μια εποχή που όλοι μας ψάχνουμε τρόπους να γιορτάσουμε μια μικρή νίκη εναντίον όλων όσων μας κατατρέχουν, μόνοι μας μειώνουμε τις πιθανότητες να πετύχουμε κάποια τέτοια νίκη! Γιατί μας ενόχλησε το "δήθεν" ρατσιστικό σχόλιο μιας Ελληνίδας αθλήτριας, που ζεί και αναπνέει σε μια χώρα που κατάντησε ρατσιστική προς τους πολίτες της!

Η αβάσταχτη ελαφρότητα της ανεργείας


Τρίτη 18 Ιούλη ....
Ζέστη και σήμερα, αλλά πρέπει να πάω, δεν γίνεται! Η αίτηση το έγραφε ξεκάθαρα : "Διάστημα εμφάνισης στην Υπηρεσία από 17/07/2012 έως 16/08/2012", και δεν είναι να χάνουμε άλλη μέρα, γιατί ποιός ξέρει, μπορεί να με ξεχάσουν κιόλας ....
Παρά την άδεια πόλη, ο Ο.Α.Ε.Δ είναι γεμάτος και η ουρά φτάνει μέχρι έξω! Ανάταση ηθικού πως δεν είμαι ο μόνος σ' αυτή την κατάσταση ή ολική απαγοήτευση, γιατί .... άντε να βρείς δουλειά σ' αυτή την ηλικία με τόσους νέους άνεργους!
Και ύστερα η ΑΠΟΦΑΣΗ!
"ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ την ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ Από 21/05/2012 έως 20/05/2013 Ημέρες 300 Ημερομίσθιο κατά την έναρξη του διαστή ματος  17,28 ΕΥΡΩ" !!!!
Ήτοι 432,00 το μήνα ... για 12 μήνες ....
... με δύο παιδιά και δάνεια και πιστωτικές και 44 χρόνια στην πλάτη ...
Μόνο 432 και μόνο δώδεκα μήνες ...
Έπειτα είναι και εκείνο το καταραμένο άρθρο που δίαβασα στην "Άποψη" χθές βράδυ "... Ρε σεις τα μάθατε! Ο Νικηφόρος τίναξε τα μυαλά του ..."
Είναι και αυτή η παλιοτηλεόραση, που τι να κάνεις άμα κάθεσε όλη μέρα, όλο και καμμιά είδηση θα ακούσεις, όλο και καινούργια μέτρα θα σου φορτώσουν οι εθνοπατέρες οι προσκυνημένοι!
"... τα μάθατε! Ο Νικηφόρος τίναξε τα μυαλά του ..."
Όχι, δεν θα γίνω Νικηφόρος, ίσως γιατί θέλω να δω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν, ίσως γιατί θέλω να κρατήσω την υπόσχεση που έδωσα στην γυναίκα μου όταν την παντρεύτηκα - μαζί στα εύκολα και τα δύσκολα, ίσως γιατί είμαι πολύ θρήσκος και δεν θέλω να πάω στην κόλαση, ισως γιατί δεν έχω τα κότσια να το κάνω!
Κάποιος άλλος όμως, ίσως να μην βρεί τόσα κολλήματα, ίσως να μην βρεί τόσους δεσμούς με τούτο τον κόσμο, ίσως και να έχει κότσια που δεν ήξερε ότι έχει!
Δυστυχώς, ο εχθρός δεν είναι πια "προ των πυλών", αλλά οι πύλες άνοιξαν, τα τείχη τρυπήθηκαν από μέσα, ο Εφιάλτης είνα ζωντανός ...
Κάλιο να μην βρει κανείς το κουράγιο να γίνει Νικηφόρος, κάλιο να βρούν όλοι δυνατές ρίζες με τούτο τον κόσμο.
Έκτος από τον Εφιάλτη, αυτός ο τόπος γέννησε και το Λεωνίδα, γέννησε τους μαχητές του Ρούπελ, γέννησε τον Ιερό Λόχο, γέννησε ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ!
Ανεργεία είναι, θα περάσει! Ο Θεός είναι μεγάλος και έχει για όλους μας! Σταυρό ποιό βαρύ από ότι μπορούμε, δεν θα μας δώσει να σηκώσουμε!
Κρίση είναι, θα περάσει! (;)

Που πας ρε καρα ... Μεϊμαράκη!!!!!



in.gr - Παρέμβαση Σαμαρά να μην δοθεί το εκλογικό επίδομα στους υπαλλήλους της Βουλής - Ειδήσεις - Ελλάδα

Δηλαδή κε Μεϊμαράκη, σας φάνηκε λογικό να δώσετε "επιδοματάκι¨(!) αντί επιδοματάρα, και το περάσατε ελαφρά τη καρδία!
Αυτά τα λεφτά κε Μεϊμαράκη, δεν μπορούσαν - λέω εγώ με το φτωχό μου το μυαλό - να πάνε στα επιδόματα ανεργείας π.χ., δεν μπορούσαν να πάνε στα επιδόματα πολυτέκνων π.χ., δεν μπορούσαν να καλύψουν μέρος των χρεών των ασφαλιστικ΄ψν ταμείων π.χ. - ξαναλέω εγώ με το φτωχό μου το μυαλό!
Αλλά για αυτό το λόγω εγώ είμαι ένας απλός μα.. εεε συγγνώμη πολίτης που ψηφίζει και εσείς ενας "φωστήρας" πρόεδρος της Βο(υ)λής των Ελλήνων (;)!

Οι διακοπές που ... δεν έκανα!


Μήπως η Χαλκιδική βρίσκεται σε άλλη χώρα;
Μήπως οι εστιάτορες του αγαπητού αυτού νομού ζούν σε παραμύθι;
Μήπως εκεί δεν έχει έρθει το οικονομικό πρόβλημα;
Γιατί διαφορετικά, δεν εξηγείτε το να πληρώνεις 50,00 € για δυό τέσσερα πιάτα μακαρόνια και μιά σαλάτα, σε πιτσαρία της Καλιθέας!
ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
Ούτε δικαιολογείτε να ζητάς μακαρονάδα στις 16,00' το απόγευμα σε πιτσαρία της Νέας Φώκαιας και να πέρνεις απάντηση από τον μαγαζάτορα : "...Δεν μου έφεραν ακόμη..." (!). Τί δεν σου έφεραν;
Έτσι λειτουργεί η "Βαριά" βιομηχανία της χώρας σε αυτό το μέρος της Ελλάδας!
Έτσι ανεβάζουμε την ανταγωνιστικότητά μας σαν κράτος!
ΜΠΡΑΒΟ!

Είμαστε μόνοι μας!


Και ξαφνικά, άρχισαν όλοι να μιλούν για "Νίκη" του ευρωπαϊκού νότου! Ξαφνικά γίναμε όλοι υποστηρικτές του Μόντι, του Ραχόι και του Ολάντ!
Οι κύριοι αυτοί, υποτίθεται, ότι ενώνουν τον Νότο, εναντίον των δυναστών Γερμανοφιλαδοολανδών!
Και το κάνουν αυτό για όλους εμάς τους "δυστυχισμένους φτωχούς" του νότου!
Μήπως έχουμε χάσει την εικόνα;
Μήπως ο διπλανός μας ή και εμείς οι ίδιοι σε πολλές περιπτώσεις, δεν συνεχίζουμε να είμαστε μακροχρόνια άνεργοι; Μήπως ξαφνικά όλοι είμαστε άνετοι και οικονομικά εύρωστοι στο σημείο που να μπορούμε να πληρώνουμε - κατ' ελάχιστον - τις τρέχουσες υποχρεώσεις μας;
Μήπως ΠΡΕΠΕΙ επιτέλους να ξυπνήσουμε από το λήθαργο που μας έχουν εντέχνως βυθίσει;
Είμαστε ΜΟΝΟΙ μας αδέρφια, εντελώς ΜΟΝΟΙ μας! Κανένας δεν θα μας βοηθήσει!
Όχι γιατί υπάρχει κάποια τρελή συνωμωσία εναντίον του Έθνους μας! Όχι γιατί όλοι μας μισούν και μας ζηλεύουν! Όχι γιατί είμαστε η υπέρτατη ράτσα και όλοι θέλουν να μας εξαφανίσουν από την γη!
Αλλά γιατί όλοι έχουν τα δικά τους συμφέροντα, γιατί την στιγμή που θα πιστεύουν ότι έτσι τους συμφέρει, θα μας μαχαιρώσουν πισώπλατα και θα πατήσουν πάνω μας!
Είμαστε ΜΟΝΟΙ και ΜΟΝΟΙ πρέπει να κάνουμε κάτι για μας!
Αν δεν στηριχθούμε ο ένας στον άλλο ΟΛΟΙ οι Έλληνες, δεν θα πρέπει να περιμένουμε τίποτε από κανέναν!
Και αυτό, εμείς οι Έλληνες, το μάθαμε με τον σκληρότερο τρόπο! Έτσ έδειξε η Απέραντη Ιστορία μας!

ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ μπορούμε να ξεχνάμε;

Η πρόσφατη επεισοδιακή "επίσκεψη" του ηγέτη της οργάνωσης "γκρίζοι λύκοι" στην πατρίδα μας, μου έδωσε αφορμή να θυμηθώ ...
Να θυμηθώ τους Κύπριους αδερφούς μας, που θυσίασαν τη ζωή τους για το υπέρτατο αγαθό, την Ελευθερία!









Να θυμηθώ τις καταραμένες μέρες, που οι τούρκοι πάτησαν τα Ελληνικά χώματα της Κύπρου,
  
Να θυμηθώ ακόμη πιο πριν, την πιο καταραμένη ημερομηνία της απέραντης Ελληνικής Ιστορίας
 
Μα πάνω από όλα, με έκανε να ντραπώ!
Να ντραπώ που άφησα τον εαυτό μου να ξεχάσει έστω και για ένα λεπτό!
Να ντραπώ που δεν κάνω ότι περνάει από το χέρι μου, για να το θυμίζω διαρκώς στους γύρω μου!
Να ντραπώ που αφήσαμε ΟΛΟΙ μας, την πατρίδα μας, να γεμίσει από Εφιάλτες!
Να ντραπώ για αυτούς που θέλουν να λέγονται Έλληνες, και προωθούν αυτή την κατάντια!
ΠΩΣ και κυρίως ΓΙΑΤΙ μπορούμε να ξεχνάμε;
Τι περνάει από το μυαλό μας, όταν επιτρέπουμε να συμβαίνουν όλα αυτά;
Τόσο πολύ μας έχει αποροφήσει η καθημερινότητά μας και τα προσωπικά προβλήματά μας, που δεν μπορούμε πια να θυμηθούμε αυτούς που πέθαναν, για να έχουμε εμείς άλλου είδους προβλήματα;

Who cares about ... us? "Είμαστε έθνος ανάδελφον!"

ΟΙ ΑΠΑΧΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (Πηγή: Troktiko.eu)


Κάποτε ήταν ένας ανώτατος δικαστικός. Ο άνθρωπος αυτός, έκανε πάντα την δουλειά του όσο πιο σωστά μπορούσε και κρατούσε την συνείδησή του καθαρή.
Πάντοτε ακολουθούσε το δρόμο της δικαιοσύνης με πάθος, γιατί αυτό του επέβαλαν οι αρχές του.
Ήρθε η στιγμή όμως, που κάποιος κύριος με περίεργο ομολογουμένως ντύσιμο, με ζιβάγκο και βαριά φωνή, του προτεινε να πάρει ένα αξίωμα που ποτέ δεν θα φανταζόταν. Του είπε : "Είσαι τίμιος, και θα ταιριάξεις απόλυτα με το αξίωμα"!
Ο τίμιος δικαστικός δέχτηκε, σκεφτόμενος ότι είναι η ανταμοιβή του για όσα πρόσφερε στην πατρίδα του!
Στην διάρκεια της θητείας του βέβαια, κατάλαβε ότι αυτός ο άνθρωπος, του πρότεινε το εν λόγω αξίωμα, αποκλειστικά για να εξυπηρετήσει τα δικά του προσωπικά συμφέροντα και να χρησιμοποιήσει τον ίδιο ως ασπίδα χλευασμού και εξευτελισμού!
Πρόλαβε όμως ο τίμιος δικαστικός να πεί μια φράση, που παρ' όλο που κανείς δεν την πρόσεξε τότε, έμελε να την θυμηθεί ο λαός του, πολλά χρόνια αργότερα, με τον σκληρότερο δυνατό τρόπο :
"Είμαστε έθνος ανάδελφον!"


«Εὐχαριστῶ τοὺς Ἁγιορεῖτες Μοναχοὺς ποὺ προσεύχονται ἀδιαλείπτως γιὰ τὸν κόσμο»

Ῥωμαίϊκο Ὁδοιπορικό: Jonathan Jackson: «Εὐχαριστῶ τοὺς Ἁγιορεῖτες Μοναχοὺς ποὺ προσεύχονται ἀδιαλείπτως γιὰ τὸν κόσμο»



Είναι πράγματι μεγαλιώδες, είναι εκπληκτικό, είναι ένα χέρι που σε βοηθά να σηκωθείς, όταν όλοι σε κλωτσούν πεσμένο!
Η Αθωνική Πολιτία, οι Πνευματικοί Ήρωες μοναχοί του Αγίου Όρους, σίγουρα δεν περιμένουν βραβεία, δημόσιες αναγνωρίσεις του έργου τους ή παράσημα, για το ότι παρέδωσαν για την πίστη τους και την Αγάπη στο Θεό, την ίδια τους τη ζωή!
Όμως όταν ένας άνθρωπος γεννημένος στην άλλη πλευρά της γής, σε μιά στιγμή προσωπικής δόξας, σε μια στιγμή που η ματαιοδοξία του θα έπρεπε να είχε καταπνίξει οποιοδήποτε άλλο συναίσθημα ή σκέψη, αναφέρεται σε Αυτούς και την Αγιά Τριάδα (Video) , ίσως θα πρέπει και όλοι μας να θυμηθούμε τι σημαίνει ταπεινώτητα και να προσευχηθούμε να υπάρχουν Αυτοί, για να προσεύχονται αδιαλείπτως για την σωτηρία μας!
Ευχαριστώ από καρδιάς το www.orthodoxia-ellhnismos.gr, για το άρθο που μου έδωσε την έμπνευση!

Όχι άλλο κάρβουνο, όχι άλλους τραπεζίτες!


Παραιτήθηκε ο Υπουργός Οικονομικών κος Ράπανος, κατόπιν συμβουλής των θεραπώντων ιατρών του να μην δεχτεί τελικώς το εν λόγω αξίωμα!
Πρίν ακόμη παραλάβει!
Μαζί με τις ιατρικές συμβουλές, θα πρέπει να προστεθούν και οι χιλιάδες διαμαρτυρίες για την επιλογή του, ερχόμενες πανταχόθεν, βασιζόμενες στο επαγγελματικό παρελθόν του εν λόγω κυρίου, αλλά και το υπάρχον "φιλικό" του περιβάλον!
Ας είναι υγιής ο άνθρωπος, ας καταφέρει να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, αλλά ας αφήσει και εμάς στην ησυχία μας!
Δεν θέλουμε άλλους τραπεζίτες να μας κυβερνήσουν!
Μας έφτασε ο κος Παπαδήμ(ι)ος που διετέλεσε πρωθυπουργώς "κοινής" (!!!!!) αποδοχής!
Στο φινάλε, την "πατάτα" σαν λαός την κάναμε : Βάλαμε να μας κυβερνήσουν ο τρίτος και ο έκτος της εκλογικής αναμέτρησης, μαζί με τον μη αυτοδύναμο πρώτο!
Ε! Μετά από τέτοια χοντράδα, δεν θέλουμε και επιπρόσθετα βάρη!
Θέλουμε;

Τα κατάφερα μαμά ... Έγινα Πρωθυπουργός!


Τελικά τα κατάφερε!
Η αλήθεια είναι ότι προσπάθησε σκληρά!
Πρόδωσε τις αρχές των προγόνων του, συγκατοίκησε με τον πολιτικό "εχθρό" του, φόρτωσε μια χώρα με ένα πρόβλημα λαθρομετανάστευσης που δεν το χρειαζόνταν σε καμμιά περίπτωση, πούλησε τις ιδεολογικές και κομματικές του αρχές βάση των οποίων ορκίστηκε για πρώτη φορά Βο(υ)λευτής, μαχαίρωσε πισώπλατα τον πολιτικό του "πατέρα", κλέβοντας του την δεδηλωμένη για την οποία πολλοί άνθρωποι εργάστηκαν πάρα πολύ σκληρά, υφάρπαξε δολίως στελέχη που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην αναγέννηση της πρώην πολιτικής του φωλιάς, δημιούργησε δικό του κόμμα σίγουρος ότι με τον τρόπο αυτό θα καταφέρει το τελειωτικό χτύπημα στο κόμμα το οποίο ανδρώθηκε πολιτικά, κι αφού κατάλαβε ότι αυτός δεν ήταν ο δόκιμος τρόπος, επανήλθε μετανιωμένος στο "μαντρί", εγείροντας αμέσως συγκαλυμμένες αρχηγικές απαιτήσεις, τις οποίες και κατάφερε να υλοποιήσει σχετικά σύντομα, αφού πρωτίστως κατάφερε να εμπλακεί σε όποιο σκάνδαλο θα κατάφερνε να του ανοίξει τον δρόμο προς τον τελικό στόχο, ζημιώνοντας ανεπανόρθωτα όποιον ομόσταβλό του θα μπορούσε να του σταθεί εμπόδιο!
Στη συνέχεια, έχοντας επιδείξει είναι αλήθεια, ιώβιο υπομονή προς την επίτευξη του τελικού του στόχου, συμμετείχε στην κυβέρνηση της ντροπής, επιτελώντας νωρίτερα, τα μέγιστα στην μεγαλύτερη υπόθεση προδοσίας του Έθνους για πολλές δεκαετίες τώρα, προσυπογράφοντας το απόλυτο ξεπούλημα της Χώρας, φροντίζοντας να κατακερματίσει το κόμμα που ηλιθιοδώς των εμπιστέυτηκε κατά την επιστροφή του, και παράλληλα μαζεύοντας υπό την ομπρέλα του "κάθε καρυδιάς καρύδι", δημιουργώντας έτσι ένα ιδεολογικό συνονθύλευμα χώρις αρχή και τέλος!
Και αφού η "γραμμή του τερματισμού" φάνηκε ότι απομακρύνεται αντί να πλησιάζει λόγω φυσικά των τραγικών του χειρισμών, είπε να κάνει την κατάληξη λίγο ποιό δραματική - για τον Λαό εννοείτε -
σέρνοντας την Χώρα σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, στην προεκλογική διάρκεια των οποίων, έσπειρε τον φόβο και τον τρόμο μέσω των κατάπτυστων τηλεοπτικών του σποτ και των τραγικών δηλώσεών του δεξιά και αριστερά, για την μεγάλη απειλή της κρεμάμενης πάνω από το κεφάλι του έθνους "Δαμοκλείου Σπάθης".
Και αφού όλα αυτά δεν ήταν αρκετά, συκοφάντησε και κατέκλεψε το πρόγραμμα όποιου θεωρούσε πως έστω και την τελευταία στιγμή, θα τον απέκοπτε από το πολυπόθητο.
Και έτσι κατάφερε τελικά, να γίνει ο 13ος Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας, στις 20 Ιουνίου του 2012!
Τα κατάφερα μαμά, τα κατάφερα!
Καλοφάγωτος!
 

Σιγά μην σου δείξω τι κρύβω στην ... Ελβετία

ΝΔ: «Όχι» στο άνοιγμα βουλευτικών λογαριασμών σε Ελβετία


Καταπληκτικό!
Όταν ο κόμπος φτάνει στο χτένι, τότε ... αλλάζουμε τσατσάρα!
Ήταν μάλλον επόμενο να διαβάσουμε τέτοιου τύπου δηλώσεις, από την επόμενη μέρα όμως κιόλας ....
Την ίδια στιγμή που ο κος Σπηλιωτόπουλος δηλώνει σε πρωινή εκπομπή, την σαφή και σθεναρή αντίθεσή του στην κατάργηση του κατάπτυστου νόμου περί ευθύνης υπουργών αλλά και της περίφημης ασυλίας των βο(υ)λευτών!
Μήπως δεν το περιμέναμε; Σίγουρα, αλλά προφανώς όχι όλοι μας ....
Κάποι άλλοι και συγκεκριμένα περίπου το 40% του λαού, σκέφτηκε πως όλα θα πάνε καλά έστω και κατά την απουσία του και ΔΕΝ πήγε να ψηφίσει! Άλλο ένα περίπου 42%, ήταν σαφέστατα ευχαριστημένο από την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα και που δημιουργήθηκε από τα δυο συνετεράκια, που έσπευσε να τους ξαναψηφίσει! Μάλιστα φάνηκαν τόσο ευχαριστημένοι, που είπαν : "Ρε αδερφέ, ας κάνουμε και δυο εκλογικές αναμετρήσεις με συγκεκριμένο κόστος για την χώρα και το έθνος, ώστε να πάρουν κι αυτα τα κόμματα κανένα φραγκάκι, και να τους ξαναεκλέξουμε ώστε να μας ξανακυβερνήσουν!
Και όλοι αυτοί, έχουν τα ίδια πολιτικά δικαιώματα με έμενα, με εσένα, με τον δίπλα, με εμάς εν πάση περιπτώση που επιλέξαμε κάτι διαφορετικό, και διαμορφώνουν την πολιτική κατάσταση του τόπου και το μέλλον των παιδιών μας!
Εκπληκτικός λαός οι Έλληνες! Δεν μας πιάνεις από πουθενά! Καλά λένε ότι είμαστε μοναδικοί στο κόσμο!

Η Δημοκρατία, το πιό σπουδαίο πολίτευμα ...



Κυριακή 17 Ιουνίου 2012
Τελικά αποδείχτηκε πολύ καλή μέρα για παραλία, μιας και οι τέσσερεις στους δέκα "συμπατριώτες" μας, αποφάσισαν να αφιερώσουν εκεί όόόόόλη τους την ημέρα, και καθώς το πρόγραμμά τους επιβαρύνθηκε σφόδρα, δεν μπόρεσαν να χωρέσουν ένα τέταρτο της ώρας στην ατζέντα τους, ώστε να πάνε να ολοκληρώσουν την ύψιστη υποχρέωση αλλά και το δυνατότερο δικαίωμα που τους παρέχει η Ελληνική Δημοκρατία, την ψήφο τους. Αυτό μάλιστα έγινε, στις πιο σημαντικές για το έθνος μας εκλογές, όπως όλοι τελευταία αρέσκονταν να τονίζουν. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω ...
Οι δε υπόλοιποι που αποφάσισαν να πράξουν το καθήκον τους προς την πατρίδα, μάλον πήραν μαζί τους μόνο την ταυτότητά τους και ξέχασαν στο σπίτι το μυαλό τους, κι αυτό το λέω με κάθε αγάπη προς τους συμπατριώτες μου, για να μην πώ ότι μάλλον οι περισσότεροι σκέφτονται με λάθος κεφάλι ...
Γιατί δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να σε κλέβουν, να σε φτύνουν, να σε κοροιδεύουν, να σε τρομοκρατούν και στο τέλος να σου κουνούν και το δάκτυλο, κι εσύ να τους παρέχεις σε αντάλλαγμα όλων αυτών, το πολυτιμότερο αγαθό που κατέχεις, την ελευθερία σου!


Ο Θεός μας έδωσε ελευθερη βούληση, μας στέρησε όμως από μυαλό για να την συνοδέυσουμε!
Έτσι λοιπόν, θα μας κυβερνήσει το 30% άντε το 42% (μαζί με την γνωστή λυκοσυνεργασία!) του 62% του Ελληνικού λαού ...
Να μην προχωρήσω με τα μαθηματικά, απλά να πώ ότι είναι ΘΛΙΒΕΡΟ!
Την ώρα που υπάρχουν οικογένειες όπως αυτή στη Ναύπακτο, με τρία βρέφη (ένα εκ των οποίων με διανοητικά και κινητικά προβλήματα) που ζούν σε αυτοκίνητο (!), την ίδια ώρα, οι εθνοσωτήρες εκλεγμένοι βο(υ)λευτές, κάνουν δηλώσεις κολωτούμπας χωρίς ίχνος ντροπής, μόλις λίγες ώρες αφού δήλωναν ακριβώς τα αντίθετα!

Έτσι ο κος Τσίπρας ακούστηκε να δηλώνει ότι ναι μεν δεν θα πάρει διερυνητική εντολή, παρά θα κάνει "κινηματική αντιπολίτευση" ("... εγώ δεν ήθελα ποτέ να κυβερνήσω, θέλω να μείνω οπαδός φανατικός ...") και πως οι εξελίξεις θα δικαιώσουν τις επιλογές του ίδιου και του κόμματός του, παράλληλα δε, πιθανολογεί την ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση ενότητας που θα "διαπραγματευτεί" το μνημόνιο, στην οποία όμως ο ίδιος δεν θα συμμετέχει για προφανείς για τον καθένα λόγους!
Ο δε κος Κουβέλης, που ως άλλος εθνικός ήρωας, μας δήλωνε ευθαρσώς πως μας εγγυάτε για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την επομένη κιόλας των εκλογών, τώρα έχει πρόβλημα με τα πρόσωπα!
Εντυπωσιακό! το 6% (του 62% βεβαίως) είναι ο "μάγκας" της παρέας! Σου λέει, ας δείξω ότι μεγαλόψυχα συμμετέχω στην σωτηρία της πατρίδας, ας μην στενοχωρήσω όμως τα "ξαδέρφια" του ΣΥΡΙΖΑ, μπας και αλλάξουν τα κόζια!

Βέβαια, μέσα στο ορυμαγδό της πολιτικής, υπάρχουν και κάποιοι, που αντί να εκτελούν γυμναστικές ασκήσεις εδάφους, προτιμούν να περπατούν όρθιοί και με το κεφάλι ψηλά!
Έτσι ο κος Καμμένος, δήλωσε πως "... ότι είπαμε προεκλογικά, ισχύει και μετεκλογικά, δεν συνεργαζόμαστε με αυτούς που δεν θα καταγγείλουν το μνημόνιο ..."!
Ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσει ό κος Καμμένος να προτιμά το περπάτημα απο τις κολωτούμπες, γιατί η Ελλάδα χρείαζετε και ανθρώπους με σταθερές απόψεις, έστω και αν δεν κάνουν πάντα τις πιο σωστές επιλογές!
Θα κλείσω με μια φράση που πάντα μου άρεσε: Η Δημοκρτία είναι εκπληκτικό πολίτευμα, αρκεί να εφαρμόζεται σε έξυπνους λαούς!

Και για κερασάκι, πείτε μου τι θα γίνει όταν ο έβδομος αντιπρόεδρος της Βουλής τον Ελλήνων (πολύ πιθανών ο κος Γερμένης aka Καιάδας, φωνάξει προς τα έδρανα "Εγέρθητω!"
Κλαίω !!!

Το πειρατικό είναι εδώ, ενωμένο δυνατό!


Υπερήφανοι ώς Έλληνες!
Στιγμές του 2004 ξαναζήσαμε πριν από λίγες ώρες! Τι και αν τους κράξαμε, τι και αν τους ξοφλήσαμε όλοι μας από νωρίς, τι και αν κανένας μας ούτε καν βαθειά μέσα του δεν πίστεψε ούτε μιά στιγμή στην πρόκριση!
Αρκεί που το πίστεψε η αποστολή της Ενικής ομάδας! Αρκεί που ο "τυπάρας" μας ξανασήκωσε στις πλάτες του!
Αρκεί που ήταν εκαί ο Χελάκης να περιγράψει! ("Σκίζει τους Ρώσους σαν σαρδέλες!" - Τιτανοτεράστιε Χελάκη!!!!!)

Αρκεί που θα είμαστε πάλι εκεί ΟΛΟΙ με την ψυχή μας, όπως είμασταν πάντοτε ΟΛΟΙ εκεί!
Αρκεί που ΟΛΟΙ θα σιγοτραγουδάμε : "Ελλαδάρααααααα, δεν έχω μίαααααααα, φέρτε μας - φεέρτε μας τη Γερμανίααααααα!!!!!!!!!"
Άιντε μωρή αρώστειααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!

Το σύμπαν και η βλακεία είναι ατελίωτα ...


Διάβασα σε εφημερίδα της πόλης μου, πως άλλη μια γερμανική φυλλάδα "μας κουνά το δάχτυλο"! Ο συγγραφέας δε του άρθρου, ούτε λίγο ούτε πολύ, οριοθετεί τα συμφωνηθέντα μεταξύ των προδοτών πολιτικών μας και του group των πιστωτών των τραπεζιτών (......), με το δικό του απλοικό σκεπτικό, απλοποιεί δε την παράνομη αυτή πιστοληπτική σχέση μεταξύ υμών και ημών λέγοντας :"... Τα ΑΤΜ σας εξακολουθούν να βγάζουν ευρώ μόνο γιατί τα βάλαμε εμείς, οι Γερμανοί ..."!!!! 
Είναι καλό και δόκιμο, να "βουτά" κανείς τη γλώσσα του στο μυαλό του πριν ανοίξει το στόμα του, όμως για μια ακόμη φορά, η φυλή αυτή καταφέρνει να αποδείξει εύκολα την πλήρη ανυπαρξία του ζωτικού αυτού οργάνου του ανθρώπινου σώματος από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της, και παραπέμπουν στο γνωστό : "Καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς"!
Ας ψάξει λίγο καλύτερα ο εν λόγω δημοσιογραφίσκος που προφανώς εκπροσωπεί το σύνολο του εντύπου, που ακριβώς βάζουν αυτά τα ευρώ και που αυτά τελικά καταλήγουν, γιατί σίγουρα αυτά, ΔΕΝ καταλήγουν στα ΑΤΜ's μας!
Η συμφωνία δε στην οποία αναφέρεται ο εν λόγως ανιστόρητος λεμές, ΔΕΝ έγινε με τον Ελληνικό λαό και μάλιστα έγινε ερήμην του, από μερίδα εφιαλτών οι οποίοι μέλλεται να αντιμετωπήσουν την δικαιοσύνη, αλλά και την εκδίκηση του Ελληνικού λαού για τα τρομακτικά εγκλήματα που σχεδίασαν και εκτέλεσαν εναντίον του!
Ακόμη, καλά θα έκανε να είχε συνηθήσει έως τώρα μετά από τόσα χρόνια την "στάμπα" που κουβαλά η ράτσα του, να είναι σίγουρος ότι ΔΕΝ είναι λέγεται για αστείο, να πάψει να τον ενοχλεί επιτέλους και να αναρωτηθεί ο τιτανοτεράστιος αυτός μυαλοπώλης πόσο καλό θα έκαναν στην ανθρωπότητα, αν αυτός και τιποτένια ράτσα του, παρέμεναν κρεμασμένοι στα δέντρα και κλεισμένοι στις σπηλιές στις οποίες γεννήθηκαν, λατρεύοντας την αστραπή και τα ποτάμια για θεότητες όπως πάντα έκαναν!
Οι λαοί που επιτρέπουν άλλους να σκέφτονται και να αποφασίζουν για λογαριασμό τους, σίγουρα το συνηθίζουν κάποτε και πιστεύουν ότι αυτή είναι η δεδομένη πρακτική και για όλο τον υπόλοιπο κόσμο!
Για ανθρωπάρια σαν και του λόγου τους, ο συμπατριώτης τους Albert Einstein είπε : "Το σύμπαν και η βλακία είναι ατελίωτα, και για το σύμπαν διατηρώ τις επιφυλάξεις μου!".
Μη φοβάστε λοιπόν για το τι οι συμπατριώτες μου έχουν καταλάβει και τι όχι αγαπητή φυλλάδα, να είστε σίγουροι αντιθέτως, πως όπως διαχρονικά η πλούσια ιστορία μας έχει αποδείξει, θα κάνουμε το ΣΩΣΤΟ για ΕΜΑΣ, για τον λαό μας, ΟΧΙ για εσάς, τα μισοβυθισμένα υποβρύχιά σας, τις "μιζωμένες" ηλεκτρονικές εγγαταστάσεις σας, τους κομπλεξαρισμένους πολιτικούς σας και τους υποστηριζόμενους από το βρωμερό σύστημα της παγκοσμιοποίησης τραπεζίτες!
Φροντίστε την ενέργειά σας, να την ξοδέψετε στα δικά σας προβλήματα, στο αυγό του φιδιού που τρέφετε στον κόρφο σας, στην φτώχεια με την οποία επιβαρύνατε όλη την Ευρώπη, κουβαλώντας μαζί σας όλη την Ανατολική πλευρά της βρωμερής σας χώρας και τα βαρύδια που αυτό σήμαινε για το κοινό νόμισμα που με τόση θέρμη υπερασπίζεστε, το οποίο ο λαός μας πλήρωσε ακριβώτατα! Επιστρέψτε αυτά με τα οποία σαν στρατός κατοχής χρεώσατε την Πατρίδα μου, πληρώστε τις ανυπολόγιστες υλικές και ηθικές ζημίες σε υλικά και ανθρώπινο δυναμικό που αφήσατε πίσω σας υποχωρόντας, ζητήστε πρώτα ενα συγγνώμη ρε αδερφέ για τα θηριώδη εγκλήματα που επιτελέσατε, κάντε μια βαθειά αυτοκριτική και αρχίστε να σκέφτεστε αν αυτή η επίδοξη οικονομική ευρωκυριαρχία που αποζητάτε με κάθε τρόπο, σας οδηγήσει σε προβλήματα μεγαλύτερα από αυτά που η Πατρίδα μου αντιμετωπίζει, για τι "Ο καιρός γαρ εγγύς" ...
Υ.Γ. : Παρεπιτόντως, γωριζετε από πού και με πιό τρόπο θα πάρετε πίσω αυτά τα "δανεικά" σε περίπτωση που κάτι συμβεί στην Πατρίδα μου ;
Λέω εγώ τώρα ...

Η μικρή μου εισαγωγή ...

5,08' π.μ. ..... Κάθομαι και σκέφτομαι .... Μήνες τώρα χρησιμοποιώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να βγάλω προς τα έξω κάποιες απόψεις μου, για αυτά που συμβαίνουν γύρω μου, όμως ... δεν είναι αυτό που θέλω να κάνω. Δεν θέλω να κάνω ένα "post" και να εισπράξω μερικά "like"!
Θέλω να πω αυτά που σκέφτομαι, θέλω να τα πω και να ξεδώσω, να ξεσπάσω! Και δεν είναι ότι ξάφνου στα σαρανταφεύγα μου αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος ή ένας "in blogger" που όλοι διαβάζουν κρεμάμενοι από τις λέξεις που πληκτρολογώ, όχι! Απλά θέλω να γράψω αυτό που έχω μέσα μου, για την πάρτη μου ρε αδερφέ, κι αν τύχει και το διαβάσει και κανένας ανθρωπάκος ακόμη, ε .... δεν θα με πειράξει και καθόλου! Ίσα - ίσα, είναι πράγματα που καλύτερα να τα λές σε ανθρώπους που δεν ξέρεις, παρά σε φίλια πρόσωπα. Αυτή είναι η μικρή μου εισαγωγή, το ξεκίνημα του ημερολογίου μου τρόπον τεινά! Έχει να δώσει η Ελλάδα πολλά για σχολιασμό και κουβεντολόι, αυτό είναι σίγουρο, και μάλιστα λίγες ώρες πριν τις κάλπες ... τις δεύτερες και ίσως όχι και τελευταίες ...
Το παρακολουθώ, προσπαθώ τουλάχιστον, κι αυτό και τον Άρη και τις δίκες των λαμόγιων και το e-mail μου μπας και έρθει καμμιά απάντηση για δουλειά και τα χαστούκια και τα μπουγελώματα και όλα όσα με κάνουν να νιώθω χωρίς δικά μου προβλήματα.
Αυτή είναι η μικρή μου εισαγωγή.
Καλημέρα!