Η δύναμη (;) του τύπου και του ελεύθερου (;!!!) λόγου και η λανθασμένη, κατευθυνόμενη εφαρμογή τους στις μάζες!

Μα τέτοια επιμονή βρε αδερφάκι μου! Τόσο μεγάλη πρεμούρα από όλους για την "δήθεν" άνοδο του "νεοφασισμού" στην Ελλάδα, τα "αυγά του φιδιού" και άλλα πολλά τέτοια εκπληκτικά, μα από όλους!
Ολόκληρες εκπομπές και "σοβαροί" δημοσιογράφοι, δηλώσεις πανταχόθεν από πολιτικά και άλλα δημόσια πρόσωπα σε κάθε δεδομένη ευκαιρία, στημένες πάνω στη "δράση" της Χρυσής Αυγής και των λεγομένων, των βουλευτών και των παρατρεχάμενών της!
Και είναι δύσκολο λοιπόν ή πρέπει να είναι επιστήμονας κανείς για να καταλάβει γιατί το ποσοστό της διπλασιάστηκε από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση, σύμφωνα με τελευταίες δημοσκοπήσεις!
Δηλαδή κανείς τείνει να πιστέψει ότι σχεδόν όλες οι πηγές εξουσίας στην χώρα μας, τουλάχιστον στα σίγουρα η πολιτική εξουσία αλλά και η εξουσία του τύπου, είναι μαζικά ηλίθιοι ή οδηγούν τον κόσμο εκεί για συγκεκριμένους σκοπούς, δηλαδή να ξεσκατίσει" κάποιος άλλος για αυτούς τα "σκατά" που οι ίδιοι έσπειραν, τραβώντας από πάνω τους τις ευθύνες!
Και εξηγώ :
Οι κατ' εξοχήν αυθεντείες στην πολιτική διαφήμιση και στο διεμβολισμό των μαζών Αμερικανοί, χρόνια τώρα έλεγαν πως "... δεν υπάρχει αυτό που λέμε κακή δημοσιότητα ..." (There's no such thing as bad publicity), ή ότι "... κάθε διαφήμιση - ακόμη και η δυσφήμηση - είναι καλή διαφήμιση ..."! Έτσι λοιπόν, γίνεται εύκολα κατανοητό τοις πάση, από που προέρχεται η εκπληκτική άνοδος δημοτικότητας της Χρυσής Αυγής, ιδιαίτερα σε ένα περιβάλλον πολιτικής και πάνω απ' όλα οικονομικής αστάθεια και αβεβαιότητας, σαν και αυτό που ισχύει στην Ελλάδα και ιδιαίτερα από τις μάζες χαμηλότερου εισοδηματικού και εν γένει βιοτικού επιπέδου, που κακά τα ψέματα, τελευταία στην χώρα μας αυξάνεται επικίνδυνα!
Όταν λοιπόν ΌΛΟΙ μα ΌΛΟΙ αυτοί, που τόσο καιρό τάιζαν με ψέματα και τρομολαγνεία τον κοσμάκη, δηλαδή οι πολιτικοί και οι "βολεμένοι" λειτουργοί και δημοσιογράφοι, θα έπρεπε να το είχαν προβλέψει ότι σε κάποια φάση, αργά ή γρήγορα, το πραγματικό πρόσωπο του τρόμου, θα έκανε την εμφάνισή του και μάλιστα θα στοχοποιούσε πρώτους αυτούς και τα "σκατά" τα οποία έσπειραν στη χώρα και τον λαό της! Εξάλλου, αυτοί το συντηρούσαν τόσο καιρό, οι ίδιοι ήταν το "επίσημο" παρακράτος, ντυμένο και καμουφλαρισμένο πίσω από γραβάτες κοστούμια και politicaly right τρόπο ομιλίας και επικοινωνίας.
Ξαφνικά λοιπόν, ανακάλυψαν όλοι αυτοί τον "φόβο των άκρων"! Πόσο αστείοι είναι όλοι τους αλήθεια! Έφτασαν στο σημείο, δράσεις σαν και αυτές, να είναι πλέον αυτοδιαφημιζόμενες και να τυγχάνουν γενικής αποδοχής, μόνο και μόνο λόγω διαφορετικότητας! Μόνο και μόνο επειδή ενώ όλοι αυτοί πάντα κρύβονταν πίσω από το ψέμα, την ασυδοσία, την κοινωνική ανισότητα και την παντελή έλλειψη δικαιοσύνης, οι "άλλοι", οι "ακραίοι" όπως τους ονομάζουν, κάνουν τα λόγια τους πράξεις!
Και όλοι αυτοί οι ακριβοσπουδαγμένοι δήθεν "αγωνιστές" της δημοκρατίας, εργατοπατέρες, τεμπελχανάδες και κηφήνες απαίδευτοι και αγράμματοι πολιτικοί, δεν έμαθαν τίποτα από την ιστορία, που διδάσκεται στα σχολιαρούδια του γυμνασίου : οι επαναστάσεις κατά ενός κατεστημένου, ανεξαρτήτου χρώματος και πλευράς, ξεκινούν από την αδικία και χρειάζεται μόνο μια μικρή σπίθα για να γίνει η πυρκαγιά ανεξέλεγκτη!
Συνεχίστε Ηλίθιοι, να διαφημίζεται την Χρυσή Αυγή, να κάνετε λαϊκό ήρωα τον Τσίπρα και τον Συ.Ριζ.Α., να προσπαθείτε να κάνετε ευρέως αποδεκτούς τους δοσίλογους και τους προσκυνημένους!
Τίποτα δεν σας δίδαξε το ηχηρό χαστούκι που τόσο εύγλωττα έδωσε ο λαός στα λεγόμενα κόμματα εξουσίας κατά τις τελευταίες εκλογές! Συνεχίστε να διαχωρίζεται τους Έλληνες σε καλούς και κακούς, σε "φασίστες και "προοδευτικούς", συνεχίστε να μην βλέπετε την ανακύκλωση της ιστορίας μας που συντελείται μπροστά στα μάτια όλων όσων δεν εθελοτυφλούν.
Συνεχίστε να διχάζετε τον λαό!
Μπορεί όλοι μας να πληρώνουμε βαρύ το τίμημα των τεράστιων, τραγικών και προδοτικών λαθών σας, όμως η ώρα πλησιάζει, αργά ή γρήγορα, θα έρθει η μέρα που όλοι σας θα πληρώσετε για τις πράξεις σας!
Και η μέρα αυτή, που ο ήλιος της Ελλάδας θα γίνει ξανά λαμπερός και ο τόπος θα ξεβρωμίσει από μειάσματα και αποστήματα σαν και εσάς, είναι πολύ κοντά!

Κακούργα ... ξενιτιά και άλλες ιστορίες αφανισμού ενός λαού!

Η μετανάστευση των Ελλήνων προς άλλες χώρες, σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής και ενός μέλλοντος που στον τόπο τους σίγουρα δεν υπήρχε, στιγμάτισε τη ταραγμένη και βασανισμένη χώρα μας σχεδόν ολόκληρο τον 20ο αιώνα, κυρίως δε σε δύο περιόδους σχετικά πρόσφατες σε εμάς τους νεότερους και ξεγύμνωσε τον τόπο από ανειδίκευτο κυρίως εκείνες τις εποχές, εργατικό δυναμικό, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην προσπάθεια οικονομικής ανάπτυξης του έθνους μας.
Ακόμη πιο πρόσφατα δε, υπάρχουν σημεία ολοφάνερα, ενός τρίτου κύματος μετανάστευσης συμπατριωτών μας, τη φορά αυτή νεότερων σε ηλικία και επιστημονικά καταρτισμένων ανθρώπων, πράγμα που θα αποτελέσει κατά τη ταπεινή μου γνώμη και το τελειωτικό χτύπημα στην ήδη διαλυμένη ελληνική κοινωνία, καθώς θα απογυμνώσει τη χώρα από αυτό που πάντα παρήγαγε αφειδώς : Μεγάλα μυαλά και επιστήμονες!
Δεν νομίζω βέβαια ότι κανείς μπορεί με ελαφρά καρδιά να κατηγορήσει όλους αυτούς τους ανθρώπους που ψάχνουν για τους ίδιους και τις οικογένειές του μια ζωή με καλύτερες οικονομικές συνθήκες, όμως συνάμα, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί, ότι είμαστε ένα κράτος ευνομούμενο ή ότι ανήκουμε σ' αυτό που μας αρέσει να ονομάζουμε "αναπτυγμένος δυτικός κόσμος" τη στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά.
Π.χ., ενώ και οι πέτρες γνωρίζουν το δημογραφικό πρόβλημα της γερασμένης χώρας μας, εμείς σαν "φρόνιμο" κράτος που είμαστε και υπό την "δαμόκλειο σπάθη" της "τρόικας" των δυναστών - συγγνώμη δανειστών μας, αποφασίζουμε πως πρέπει να επιβαρύνουμε φορολογικά και μη, πιότερο τα ζευγάρια εκείνα που κόντρα στα σημεία των καιρών, αποφασίζουν να μεγαλώσουν πολυμελής οικογένειες και τουτέστιν να φέρουν στη ζωή και να αναθρέψουν νέους Έλληνες, στο όνειρο ενός λαού που δεν θα σβήσει ΠΟΤΈ!
Τις ημέρες που διανύουμε, προτάθηκε, ή τουλάχιστον έτσι φάνηκε, ασχέτως αν αργότερα διαψεύστηκε πανταχόθεν, ενός άλλου είδους οικονομικής μετανάστευσης, παρόμοιας με αυτής της δεκαετίας του '70 όταν ερήμωσαν τα χωριά και οι αγροί με κατεύθυνση τα μεγάλα αστικά κέντρα, μια νέα λοιπόν τέτοιου τύπου εσωτερική οικονομική μετανάστευση που ονομάστηκε "εκκένωση νήσων με μικρό πληθυσμό"!
Με μια όμως σημαντική διαφορά! Την λέξη "εκκένωση"!
Πρόκειται λοιπόν για έναν εκτοπισμό πληθυσμού, για έναν αναγκαστικό ξεριζωμό, για την τελική εξαφάνιση του μοναδικού εμποδίου πριν την τελική απαλλοτρίωση-εκποίηση-ξεπούλημα της Ελληνικής γης, με ότι μπορεί αυτό να συνεπάγεται, ασχέτως αν αυτό διαψεύστηκε επαναλαμβάνω, διότι αν κάτι τέτοιο αποτυπώθηκε σήμερα ως άρρωστη έστω ιδέα, φοβάμαι ποιες θα είναι οι επόμενες ιδέες αλλά και η εκτέλεσή τους!
Και για να επιστρέψω στο "ευνομούμενο" (!!!!) Ελληνικό κράτος, θα θέσω ένα ρητορικό ερώτημα :
Ποια η διαφορά τελικά της Ελλάδας σαν κράτος από την Ρουμανία και στην Τσεχοσλοβακία της εποχής του σιδηρούν παραπετάσματος;
Ποια η διαφορά των Ελλήνων (!!!) κυβερνητών του σήμερα από τον Τσαουσέσκου και τον Τίτο;
Γιατί διαφέρουν τα σβησμένα από τους τοπικούς εθνικούς χάρτες χωριών των ανωτέρω κρατών, από την εκκένωση των Ελληνικών (από την αρχαιότητα) νησιών;
Και τελικά αναρωτιέμαι: Πόσο πουλημένοι και προσκυνημένοι είναι όλοι αυτοί που τους πληρώνουμε για να μας κυβερνούν;

Αντικειμενικά, υποκειμενικά και άλλες ιστορίες καθημερινότητας! (ή αλλιώς : Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς !)



"Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν"
Χίλων ο Λακεδαιμόνιος


Κακό το να επαναλαμβάνεις τα ίδια πράγματα!
Κακό το να λες πολλά πράγματα για το ίδιο θέμα!
Όμως αυτό που με απασχολεί από μικρό παιδί, ελπίζω πως κάποια στιγμή θα το διαλευκάνω ...
Το μεγάλο ερώτημα είναι : "Ποιος είναι αυτός που ορίζει τι είναι δημοκρατικό, τι φασιστικό, τι είναι προοδευτικό και οπισθοδρομικό και εν τέλει, ο ορισμός αυτός είναι αντικειμενικός ή παντελώς υποκειμενικός" ;
Εγώ π.χ. θεωρούσα τον εαυτό μου πάντοτε δημοκράτη και θερμό υποστηρικτή της δημοκρατίας εν γένει. Ξέρω τι έχω μέσα στο μυαλό μου και τι πιστεύω σαν άνθρωπος και ενεργός πολίτης για το πως πρέπει να είναι η Δημοκρατία στη χώρα μου και η αντιμετώπιση του κράτους απέναντι στου ομοεθνείς μου.
Όταν ακούω για πράξεις και δηλώσεις των διαφόρων εθνοπατέρων, είναι αλήθεια πως κάποιες από αυτές τις υιοθετώ και άλλες τις βάζω στο σκουπιδοτενεκέ της μνήμης μου - οποίος παρεμπιπτόντως τελευταία έχει "φισκάρει" - σαν να μην έγιναν ποτέ.
Εκείνο όμως που με βασανίζει χρόνια τώρα, είναι το πως τολμούν κάποιοι να διαχωρίζουν τους Έλληνες τόσο βάναυσα και με τόση ελαφρότητα καρδιάς, σε προοδευτικούς και μη, σε δημοκρατικούς και μη και όλο αυτό με έχει πραγματικά φρικάρει ! Τελικά είμαι ή δεν είμαι δημοκρατικός, είμαι ή δεν είμαι προοδευτικός ;
Δηλαδή γιατί έχει ο κος Τσίπρας το δικαίωμα να θεωρεί εαυτόν ανώτερο βουλευτών άλλων κομμάτων, αλλά και να μην ανέχεται κριτική για το ιδεολογικό σφάλμα στο οποίο κατρακυλάει επανειλημμένα !
Και όχι μόνο αυτός, αλλά τόσοι και τόσοι! Δηλαδή πόσο διαφορετικά ιδεολογικά, είναι αυτή τη στιγμή η Ν.Δ. και το Πα.Σο.Κ. ή η Δημ.Αρ. ή ακόμη και ο Συ.Ριζ.Α. ;
Γιατί και πώς διαφέρουν οι πρακτικές καταρράκωσης του Εθνικού στοιχείου που μας ενώνει όλους από την πλευρά των τύποις αριστερών κομμάτων, με τις πρακτικές "τραμπουκισμού" όπως τον χαρακτηρίζουν της Χρυσής Αυγής;
Δηλαδή το υβρεολόγιο του κου Τσίπρα κατά πάντων, είναι πιο πολιτισμένο από το "αλήτες, κλέφτες, απατεώνες" των βουλευτών της Χρυσής Αυγής προς αυτούς που οδήγησαν την πατρίδα μας στην οικονομική σφαγή ; Η "φυγή - κόλαφος" προς το Ελληνικό Έθνος του "τέως" Πρωθυπουργού "σ' άλλη γη σ' άλλα μέρη" είναι δημοκρατικότερη από την "μανούρα" που δημιουργεί στα έδρανα της βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε. κάθε φορά που παίρνει το βήμα ; Το ευχαριστήριο μήνυμα προς τις Η.Π.Α. ενός άλλου "τέως" Πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων για την ωμή τους παρέμβαση στα Εθνικά μας θέματα είναι προοδευτικό; Ο "συνωστισμός" των υπό κατά δίωξη και απειλή σφαγής Ελλήνων στο λιμάνι της Σμύρνης είναι επίσης προοδευτικός και δημοκρατικός ; Η ζωή υπό καθεστώς συνεχούς απειλής εντός των ορίων του "ευνομούμενου" κράτους μας διαφόρων κατηγοριών συμπολιτών μας είναι προοδευτικός ; Η ανυπαρξία Δικαιοσύνης σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητάς μας είναι Δημοκρατική ή φασιστική ;
Και επειδή εγώ κάθομαι και γράφω αυτές τις γραμμές, είμαι φασίστας και οπισθοδρομικός;;;;;