I will survive!

Ο ουρανός δεν είναι πια καλοκαιρινός και η μέρα... αχ η μέρα μίκρυνε όπως μίκρυνε ο χρόνος μου στη γη... Δεν υπάρχει νόημα πια, η προσπάθεια είναι λίγη παρ΄ότι η θέληση είναι μεγάλη!
Δείχνει ο κόσμος να μην θέλει τους μεσήλικες ανάμεσά του!
Όλα με πολεμούν! Δεν υπάρχει τίποτε πια για να ελπίζεις;
'Ολα πια μάταια; Τελείωσε ο αγώνας και ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη και δεν άκουσα το σφύριγμα;
Ε όχι βέβαια! Εκεί που λές πως βρήκες τοίχο, υπάρχει πόρτα! Στα κλειστά παράθυρα υπαρχει χαραμάδα γερασμένη που δεν μπορεί να κρατήσει την αχτίδα!
Δεν χάθηκε ο πόλεμος! Μπορεί η μάχες, μια μετά την άλλη να χάνονται, η Μητέρα των μαχών όμως δεν ήρθε ακόμη!
Μέτρα τις νίκες και τις ήττες, κι αν οι ήττες είναι πιο πολλές, τίποτε δεν τελείωσε ακόμη! Ετοιμάσου για την επόμενη... Έτσι και αλλιώς, αυτό έμαθες τόσα χρόνια, να ετοιμάζεσαι για την επόμενη μάχη!
Κάν'το όμως όσο πιο καλά μπορείς, γιατί η επόμενη ίσως να είναι η τελευταία...
Μπορεί ναι, μπορεί και όχι! Δεν ξέρεις... Αν το ήξερες, όλα θα ήταν αλλιώς! Όμως.. ΔΕΝ το ξέρεις!
Ετοιμάσου! Υπάρχουν άλλοι που στηρίζονται στην ετοιμασία σου για την μάχη! Δώστους δύναμη! Δώσε δύναμη σε εσένα! Και ΠΟΛΕΜΑ γι'αυτούς!
Πολέμα σαν να μην υπάρχει αύριο... και θα δείς! Οι νίκες θα έρθουν, στο υπόσχομαι!
Μου το υπόσχομαι! Γιατί το νιώθω... Το ξέρω!!!!

Ο Ηλίθιος είναι Ανίκητος

Ο ηλίθιος είναι ανίκητος!


Πέρασε πάλι ο καιρός! Έφυγε ο "δύσκολος" χειμώνας και - δυστυχώς για όλους μας - ήρθε ένα ακόμη πιο δύσκολο καλοκαίρι και αυτό κοντεύει να τελειώσει! Για μια ακόμη φορά, θα μπορούσα να γράψω βιβλίο περιγράφοντας αυτά που ζω! Για ακόμη μια χρονιά, προσπαθώ να βγάλω τα προς το ζείν, με την σωματική μου ρώμη και τον ιδρώτα μου - κυριολεκτικά!
Και δεν είμαι ο μόνος θα προσθέσουν κάποιοι, μαζί τους και εγώ,
Δεν είναι και τίποτε διαφορετικό ρε αδερφέ στο φινάλε, από αυτά που προσπαθεί να κάνει ο καθένας μας ούτως ή άλλως! - θα πούν όλοι όσοι διαβάσουν. Εννοείται, θα συμφωνήσω!
Το διαφορετικό της υπόθεσης, είναι οι "ειδικές" συνθήκες κάτω από τις οποίες ο ιδρώτας και η ρώμη των σαρανταέξι μου χρόνων θα με βοηθήσουν να βγάλω το πολυπόθυτο "μεροκάματο"!
Ένα έχω να πω χωρίς της διάθεση να κουράσω: τα γνωμικά που μας άφησαν οι "παλιοί" δεν έχουν εφαρμογή, "Ο σκοπός ΔΕΝ αγιάζει τα μέσα" σε καμία των περιπτώσεων!  και στην τελική, "η κατσαρόλα στο τραπέζι" Έχει αξία, ηθική, ψυχική, σωματική, που ΔΕΝ καλύπτεται από το αποτέλεσμα ΠΟΤΕ!!!!
Σοβαρά τώρα! Ο καιρός θα περάσει, θα τελιώσει το "μαρτύριο", θα προσπαθήσω να ξεχάσω - για μια ακόμη φορά - την κατακερματισμένη αξιοπρέπειά μου και θα ζώ με την αυταπάτη ότι "έφερα το ψωμί στο τραπέζι"!
Κάποτε ξεγελούσα τον εαυτό μου μονολογώνταςότι "Τα παιδιά μου μια μέρα θα καταλάβουν και θα εκτιμήσουν την προσπάθεια, την απουσία και όλα τα παρεπόμενα", όμως έφτασα στα "μόλις σαράντα επτά" για να βγάλω στην επιφάνεια αυτό που μέσα μου με κάιει : "Δεν θέλω ποτέ τα παιδιά μου να καταλάβουν ότι πούλησα και μάλιστα πολύ φτηνά την αξιοπρέπειά μου, για να συνεισφέρω πέντε ψωροδεκάρες στον ετήσιο οικογενειακό προυπολογισμό", ώντας άνεργος σε μιά εποχή που η ιδιότητα αυτή, όχι μόνο δεν αποτελεί ντροπή αλλά είναι και κάτι τελείως κοινό!
Εννοείται και προσυπογράφω σε αυτό, πως "η δουλειά δεν είναι ντροπή", το να κάνεις τον χαζό στο χαζότερο όμως, είναι η υπέρτατη ντροπή! Το να υποχωρείς ως ανώτερος στον βλάκα είναι η υπέρτατη ντροπή, το να μην υπερασπίζεσαι την αξιοπρέπεια σου αλλά και των συνυπαρώντων σου είναι η υπέρτατη ντροπή! Το να κάνεις τον σκλάβο περιμένοντας την ελευθερία και να χώνεσαι βαθύτερα στην σκλαβιά είναι Η Υπέρτατη Ντροπή!!!!
Είναι γνωστό τις πάση, ότι "ο ηλίθιος είναι ανίκητος"! Συμφωνώ απόλυτα! Αφού είναι έτσι - θεώρημα - εγώ που προσπάθησα να λογικέψω τον ηλίθιο πως πρέπει να λέγομαι;
Και αποτελεί δικαιολογία ικανοποιητική ότι είναι το μοναδικό που είχα να κάνω αλλιώς θα πεινούσαμε;
Και αν ο ηλίθιος τυγχάνει και ΚΟΛΩΠΑΙΔΟ, τότε εγώ που προσπάθησα να συνεργαστώ με αυτόν πως λέγομαι;
Θεέ μου συγχώρα με, γιατί αυτή την στιγμή ούτε εγώ ο ίδιος δεν μπορώ να το κάνω!