"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες" Βολταίρος


"Όταν αποφασήσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε: «Που πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα;», αλλά , ως μία βροχή, έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και οι κληρικοί, και οι προεστοί, και οι καπεταναίοι, και οι πεπαιδευμένοι, και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση."
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης


Και έγινε η "Δεύτερη Ελληνική Επανάσταση"!!!! 
Ως άλλος Κολοκοτρώνης, ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ε. κος Σπύρος Καπράλος,

σήκωσε την παντιέρα της επανάστασης και πήρε με το γιαταγάνι του το κεφάλι του τούρκου, του ξένου, του κατακτητή, αυτού για τον οποίο "...ως μια βροχή, έπεσε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας ..." και του φρεσκοδιεθνισμού να προσθέσω, αποκεφάλισε την πρωταθλήτρια της Εθνικής Ολυμπιακής Ομάδας, Βούλας Παπαχρήστου! 
Και τώρα το κοινό αίσθημα των υπερήφανων Ελλήνων αποκαταστάθηκε ! ΝΑΙ ρε, γουστάρουμε όλους αυτούς που ποτέ δεν ανήκαν εδώ αλλά ¨ΟΧΙ, δεν γουστάρουμε οι Έλληνες αθλητές να το πιστεύουν αυτό ! Και ΝΑΙ  ρε, προστατέψαμε το Ολυμπιακό ιδεώδες που μετά το την αναβίωσή τους έπαψε να είναι το "δικό" μας ιδεώδες!
Έκτος αν τα ελληνικά μου δεν τόσο καλά και δεν καταλαβαίνω τις λέξεις, οι αρχαίοι έκαναν "Εκεχειρία" δηλαδή πάυση εχθροπραξιών, που σίγουρα δεν σημαίνει ότι γίνονταν όλοι "ένα" και κολλητοί και φίλοι!
Έκτος αν δεν γνωρίζω καλά το σύνταγμα, η ελευθερία λόγου συνεχίζει να είναι ένα από τα ύψιστα αγαθά της δημοκρατίας!
Εκτός και αν είμαι ο μόνος ηλίθιος που συνεχίζει να πιστεύει ότι οι Έλληνες συνεχίζουν να είναι Έλληνες!
Σε μια εποχή που όλοι μας ψάχνουμε τρόπους να γιορτάσουμε μια μικρή νίκη εναντίον όλων όσων μας κατατρέχουν, μόνοι μας μειώνουμε τις πιθανότητες να πετύχουμε κάποια τέτοια νίκη! Γιατί μας ενόχλησε το "δήθεν" ρατσιστικό σχόλιο μιας Ελληνίδας αθλήτριας, που ζεί και αναπνέει σε μια χώρα που κατάντησε ρατσιστική προς τους πολίτες της!

Η αβάσταχτη ελαφρότητα της ανεργείας


Τρίτη 18 Ιούλη ....
Ζέστη και σήμερα, αλλά πρέπει να πάω, δεν γίνεται! Η αίτηση το έγραφε ξεκάθαρα : "Διάστημα εμφάνισης στην Υπηρεσία από 17/07/2012 έως 16/08/2012", και δεν είναι να χάνουμε άλλη μέρα, γιατί ποιός ξέρει, μπορεί να με ξεχάσουν κιόλας ....
Παρά την άδεια πόλη, ο Ο.Α.Ε.Δ είναι γεμάτος και η ουρά φτάνει μέχρι έξω! Ανάταση ηθικού πως δεν είμαι ο μόνος σ' αυτή την κατάσταση ή ολική απαγοήτευση, γιατί .... άντε να βρείς δουλειά σ' αυτή την ηλικία με τόσους νέους άνεργους!
Και ύστερα η ΑΠΟΦΑΣΗ!
"ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ την ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ Από 21/05/2012 έως 20/05/2013 Ημέρες 300 Ημερομίσθιο κατά την έναρξη του διαστή ματος  17,28 ΕΥΡΩ" !!!!
Ήτοι 432,00 το μήνα ... για 12 μήνες ....
... με δύο παιδιά και δάνεια και πιστωτικές και 44 χρόνια στην πλάτη ...
Μόνο 432 και μόνο δώδεκα μήνες ...
Έπειτα είναι και εκείνο το καταραμένο άρθρο που δίαβασα στην "Άποψη" χθές βράδυ "... Ρε σεις τα μάθατε! Ο Νικηφόρος τίναξε τα μυαλά του ..."
Είναι και αυτή η παλιοτηλεόραση, που τι να κάνεις άμα κάθεσε όλη μέρα, όλο και καμμιά είδηση θα ακούσεις, όλο και καινούργια μέτρα θα σου φορτώσουν οι εθνοπατέρες οι προσκυνημένοι!
"... τα μάθατε! Ο Νικηφόρος τίναξε τα μυαλά του ..."
Όχι, δεν θα γίνω Νικηφόρος, ίσως γιατί θέλω να δω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν, ίσως γιατί θέλω να κρατήσω την υπόσχεση που έδωσα στην γυναίκα μου όταν την παντρεύτηκα - μαζί στα εύκολα και τα δύσκολα, ίσως γιατί είμαι πολύ θρήσκος και δεν θέλω να πάω στην κόλαση, ισως γιατί δεν έχω τα κότσια να το κάνω!
Κάποιος άλλος όμως, ίσως να μην βρεί τόσα κολλήματα, ίσως να μην βρεί τόσους δεσμούς με τούτο τον κόσμο, ίσως και να έχει κότσια που δεν ήξερε ότι έχει!
Δυστυχώς, ο εχθρός δεν είναι πια "προ των πυλών", αλλά οι πύλες άνοιξαν, τα τείχη τρυπήθηκαν από μέσα, ο Εφιάλτης είνα ζωντανός ...
Κάλιο να μην βρει κανείς το κουράγιο να γίνει Νικηφόρος, κάλιο να βρούν όλοι δυνατές ρίζες με τούτο τον κόσμο.
Έκτος από τον Εφιάλτη, αυτός ο τόπος γέννησε και το Λεωνίδα, γέννησε τους μαχητές του Ρούπελ, γέννησε τον Ιερό Λόχο, γέννησε ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ!
Ανεργεία είναι, θα περάσει! Ο Θεός είναι μεγάλος και έχει για όλους μας! Σταυρό ποιό βαρύ από ότι μπορούμε, δεν θα μας δώσει να σηκώσουμε!
Κρίση είναι, θα περάσει! (;)

Που πας ρε καρα ... Μεϊμαράκη!!!!!



in.gr - Παρέμβαση Σαμαρά να μην δοθεί το εκλογικό επίδομα στους υπαλλήλους της Βουλής - Ειδήσεις - Ελλάδα

Δηλαδή κε Μεϊμαράκη, σας φάνηκε λογικό να δώσετε "επιδοματάκι¨(!) αντί επιδοματάρα, και το περάσατε ελαφρά τη καρδία!
Αυτά τα λεφτά κε Μεϊμαράκη, δεν μπορούσαν - λέω εγώ με το φτωχό μου το μυαλό - να πάνε στα επιδόματα ανεργείας π.χ., δεν μπορούσαν να πάνε στα επιδόματα πολυτέκνων π.χ., δεν μπορούσαν να καλύψουν μέρος των χρεών των ασφαλιστικ΄ψν ταμείων π.χ. - ξαναλέω εγώ με το φτωχό μου το μυαλό!
Αλλά για αυτό το λόγω εγώ είμαι ένας απλός μα.. εεε συγγνώμη πολίτης που ψηφίζει και εσείς ενας "φωστήρας" πρόεδρος της Βο(υ)λής των Ελλήνων (;)!

Οι διακοπές που ... δεν έκανα!


Μήπως η Χαλκιδική βρίσκεται σε άλλη χώρα;
Μήπως οι εστιάτορες του αγαπητού αυτού νομού ζούν σε παραμύθι;
Μήπως εκεί δεν έχει έρθει το οικονομικό πρόβλημα;
Γιατί διαφορετικά, δεν εξηγείτε το να πληρώνεις 50,00 € για δυό τέσσερα πιάτα μακαρόνια και μιά σαλάτα, σε πιτσαρία της Καλιθέας!
ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
Ούτε δικαιολογείτε να ζητάς μακαρονάδα στις 16,00' το απόγευμα σε πιτσαρία της Νέας Φώκαιας και να πέρνεις απάντηση από τον μαγαζάτορα : "...Δεν μου έφεραν ακόμη..." (!). Τί δεν σου έφεραν;
Έτσι λειτουργεί η "Βαριά" βιομηχανία της χώρας σε αυτό το μέρος της Ελλάδας!
Έτσι ανεβάζουμε την ανταγωνιστικότητά μας σαν κράτος!
ΜΠΡΑΒΟ!